söndag 15 mars 2009
Chateauneuf-du-Pape - ett rött vin till grytor, vilt och ost.
Ett vin med högt anseende är Chateauneuf-du-Pape.
Särskilt det röda vinet, som vi i vårt område knappast kan köpas under 15 euro per flaska.
Våra franska vänner tycker att priset är alldeles för högt. De köper hellre viner som producerats på vingårdar i näraliggande områden.
Så gör också vi.
Men ibland införskaffar vi ett antal flaskor Chateauneuf-du-Pape (Påvens nya slott).
Vinet består av 13 druvsorter: grenache, syrah, mourvèdre, cinsault, muscardin m fl.
När vi smakar på det så känner vi smaker av såväl svarta vinbär, peppar och kanel.
Serveringstemperaturen bör vara 16-18 grader.
Vi föredrar att dricka det röda vinet till någon köttgryta, vilt eller varför inte till en Roquefort-ost.
Denna ost till ett glas Chateauneuf-du-Pape är oslagbart.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar