torsdag 17 januari 2008
Tryffel - en fransk underjordisk delikatess.
Tryffel och ägg i en skål av Madame Bogino
För någon vecka sedan kom Madame C med en gåva.
Det visade sig vara två små bitar tryffel.
Tryffel är en svamp som växer under jordytan och mognar det blir kallt.
Man plockar tryffeln där det växer ekskog i Vaucluse.
För att hitta denna svamp använder man sig av speciellt tränade hundar, tryffelhundar, och ibland också tryffelgrisar.
Ett kilo tryffel betingar ett högt pris på marknaden.
Det kan uppgå till c 100 euro per kilo.
Hustrun lagade till en tryffelomelett baserad på ägg, tryffel, salt, peppar och en matsked grädde.
Omeletten ska vara ojämn och lös.
Den kan se trist ut på tallriken, eftersom den inte ska dekoreras med något.
Det är smaken som är det viktiga.
Vår omelett smakade mycket gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej Blombergs,
SvaraRaderahar läst om tryffelomeletten, det vattnades i munnen!! Det gjorde det även i ert vackra hem igår!vilken smaklig spis, gryta formidable med Fromage Superb och Bär-pannacotta zum Desert.Promenaden utmed Klarälven efteråt var en lisa för matsmältningen! vi kramar om er i tankarna och tackar för den roliga söndagseftermiddagen!vilka historier!