tisdag 22 januari 2008

En glad och lång söndagslunch i Karlstad.


Daube provencale (provensalsk köttgryta) vid vår söndagslunch

En vanligt förekommande maträtt i södra Frankrike är Daube.
Vår köttgryta innehåller nötkött och bacon skuret i bitar, selleri, tomatpuré, vitt vin, apelsinskal, vitlök, lök och morötter.
Varför inte bjuda in goda vänner på en sådan maträtt och också några rätter till en söndag i januari?
Det fick bli en provensalsk söndagslunch med aperitif, Daube provencale med en Zuccinigratäng, ostbricka, Panacotta samt kaffe med avec.
Som dryck serverades genomgående ett rött vin från vår cave i Apt - St Auspice (Cotes du Ventoux).
Vi åt, berättade historier, skrattade högt och ljudligt och hade det trevligt.
Vi tittade inte på klockan, men till slut kunde vi konstatera att det var söndagkväll.
Det är trevligt att få dela en måltid med glada och goda vänner.

1 kommentar:

  1. Vi, Roland och Märta, var ett par av deltagarna på lunchen och kan intyga att det både smakade gott allt som bjöds och med alla skratt har vi förhoppningsvis förlängt våra liv !

    SvaraRadera