lördag 17 november 2007

Ostron, surdegsbaguette och ett glas vitt, torrt Bourgogne-vin.

Försäljare av ostron


Ostron med citron, baguette och ett glas vin

Går man på en vin- och gourmandsalong i Cavaillon (se tidigare blogg 7/11) och provar ett antal utsökta viner så blir man efter ett tag sugen på en bit mat.
Varför inte en lunch vid vårt besök mitt på dagen?
Vi stöter på två ostronförsäljare.
De tar 5 euro för ett kg ostron.
Z och vi införskaffar ostron, surdegsbaguette och ett utsökt vitt, torrt Bourgogne-vin från en vinproducent i salongen.
För oss smakar ostron bäst råa med en droppe citron.
Vi kunde känna en utpräglad havssmak när vi spisade dessa havets frukter.
Vi lät oss väl smaka samtidigt som vi konstaterade att en sådan här lunch äter vi sannerligen inte var dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar