I "Tillbaka till Provence" berättar Peter Mayle om en tryffellunch på Bistrot de France i Apt.
Det är en restaurang som ligger vid Place de la Bouquerie.
Här gäller cuisine copieuse - det kopiösa köket - där portionerna är ytterst rikliga.
Till lunch serverades brouillade de truffes, den klassiska kombinationen av lös äggröra och skivad svart tryffel.
Den serverades från en hög kopparkastrull, som fick stå kvar på bordet.
Röran var väl tilltagen i omfattning.
Mayle skriver att tryffel smakar som naturen - i munnen uppstår en välbalanserad kontrast mellan tryffelns mörka tuggmotstånd och äggrörans bleka lenhet.
Det var, säger Mayle, en underbar lunch.
Peter Mayle noterar att det var egentligen ingenting särskilt - mer än att det var hög klass på råvarorna och en skicklig köksmästare, som inte dränkte smakerna i onödiga såser och andra tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar