söndag 27 maj 2007

Provencalska kronärtskockshjärtan.


Lunchen på vår terass (nedan) består av Provencalska kronärtskockshjärtan.
För 4 personer:
- 4 vitlöksklyftor (fler eller färre om du önskar).
- Rimmat fläsk i tärningar eller bacontärningar efter behag.
- 2 burkar kronärtskockshjärtan. Se upp så att du köper hjärtan och inte bottnar!
(Recept på kronärtskocksbottnar kommer senare).
- Pinjenötter
- Persilja eller gräslök.
Stek vitlöksklyftorna långsamt i olivolja .
Lägg i fläsktärningarna och stek i samma stekpanna.
Dela kronärtskockshjärtan och lägg dom ovanpå fläsktärningarna.
Lägg på ett lock och låt steka i ytterligare ca 5 minuter.
Rosta pinjenötterna i liten stekpanna. Var försiktig så att du inte bränner vid.
Lägg de rostade pinjenötterna ovanpå kronärtskockshjärtan.
Hackad persilja eller gräslök.
Till detta kan ett svalt rosévin och ett grovt bröd serveras.
Voilá!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar