onsdag 16 november 2011

Une nouvelle recette du chef cusinier Mr Bruno - Ett nytt recept från mästerkocken monsieur Bruno.




Härom dagen damp det ned ett brev i vår postbox.
Det var från den schweiziske mästerkocken monsieur Bruno.
Med ensamrätt för denna blogg medföljde ett mästerligt recept på en maträtt som rönt stor uppskattning i europeiska matkretsar.
Här följer monsieur Brunos recept på Parmainlindad hjortfilé med rotgrönsaker och rödvinsås.
Salta och peppra filén. Finhacka kryddor och blanda. Rulla filén i de blandade kryddorna.Svep Parmaskinkan runt filén och bind ihope med snöre.
Sätt in filén i ugnen på 180 grader i 15 minuter. Tag sedan ut köttet och låt det vila en stund. Sätt sedan tillbaka det i ugnen i 20 minuter och låt det sedan vila i 15 minuter. Samtidigt med köttet lägger man klyftpotatis, palsternacka, morötter och rödlök på en ugnsplåt. Häll över olivolja och salta. Grädda i ugnen tillsammans med steken på ca 180 grader i 30-40 minuter. Det är alltså 2 plåtar i ugnen.
Sås: Koka av 6 dl rödvin tills 2/3 finns kvar. Tillsätt spadet från steken plus ett stänk soja. Koka ett par minuter och tillsätt smör ca 200g klickvis.
Nu är rätten klar att serveras på varma tallrikar.
Tilläggas kan att Mr Bruno redan har dukat bordet och dekorerat vackert med höstlöv.
Vi tackar monsieur Bruno för detta recept och tillönskar alla Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar