måndag 5 september 2011

Chef de Cuisine, Maitre, Monsieur Bruno: Crepes avec Jambon Parma (ou Crevettes), Aubergine et tomates - Parmaskinka med Aubergine och Coctailtomater.




Den schweiziske mästerkocken monsieur Bruno hälsar att hans tid inte medger ett besök i Apt detta år.
Monsieur Bruno skickar oss ett recept, i avvaktan på kommande besök nästa år, på Crepes med Parmaskinka och Aubergine.
Detta med ensamrätt för denna blogg och dess läsare.
Crepes för 4 personer.
Crepessmet: 2 dl vetemjöl, salt, 4 dl mjölk, 2 ägg, 3 äggulor, 50 g smör till stekning.
Fyllning: Aubergine, 400 g parmaskinka (alt räkor), 2 dl Creme Fraiche, 4 dl riven stark ost, citron, 20 coctailtomater, 1 knippe gräslök (finskuren), olivolja, salt och peppar.
1. Blanda mjölk och salt i en skål. Vispa.
2. Vispa i ägg och äggulor och låt smeten få stå en stund.
3. Stek tunna crepes i smör i en liten stekpanna.
4. Sätt ugnen på 120 grader och krydda tomaterna med salt och olivolja. Rosta dem långsamt (25 min).
5. Hyvla auberginen med osthyvel och stek skivorna sakta i stekpanna med salt, peppar och olivolja (10 min).
Fyllningen:
Strimla parmaskinkan.
Blanda sedan med Creme Fraiche, hälften av grovriven ost och finrivet citronskal.
Lägg ut crepsen och lägg fyllningen på auberginen. Rulla sedan till rullar.
Lägg rullarna på en plåt med bakpapper och gratinera med resten av den grovrivna osten i ugnen på grillvärme ca 5 min.
Garnera sedan crepsen med de ugnsrostade tomaterna och den finhackade gräslöken.
Rätten kan sedan med fördel serveras med ett glas rosévin; förslagsvis Cotes du Luberon.
Bonne Apetite!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar