onsdag 10 augusti 2011

Serano jambon et aubergine à la maison - Serano-skinka och aubergine på vårt sätt.


Nu måste det erkännas. Vi kan inte laga mästerkocken Mr. Brunos specialitet med lika bra resultat som när han bjuder på denna rätt.
Därför har vi nu under ett antal gånger utvecklat denna rätt så att den smakar nästan lika bra.
Skär en aubergine (INTE avocado) i tunna skivor på längden. Pensla aubergineskivorna med en god olivolja. OBS! pensla. Stek aubergineskivorna i het stekpanna några minuter på varje sida. Dom ska få en fin färg och ska bli mjuka.
Lägg aubergineskivornaskivorna i botten på en ugnsfast form. Strö riven ost över (ta det du har hemma, Parmesan är bäst) Täck med Serano-skinka som läggs omlott.
Därefter skivade tomater. Strö lite salt och basilika över.
Täck detta i sin tur med rikligt med tunt skivad Mozzarella-ost.
Sätt in i ugnen på 200 grader. Ta ut hela härligheten när mozzarellan fått en vacker färg samt bubblar lite.
Njut av denna rätt med surdegsbröd samt ett gott rosévin, gärna från Luberon eller Tavel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar