söndag 22 maj 2011

Nyplockade, mörkröda, nästan svarta, saftiga, söta körsbär.




Vi har plockat solvarma, mörkröda, nästan svarta, saftiga, söta körsbär hos våra vänner B och S.
De stora solvarma körsbären smakar gott när vi tar dom från sina grenar.
Vi mumsar och äter när vi skördar dom.
Vi har skaffat oss en "Körsbärsutkärnare" ("Denoyanteur de cerises") för att frånskilja körsbärskärnorna.
Vi lägger de resterande körsbären i fruktsprit för att vi i vinter ska kunna få körsbär till olika desserter.
Det har också blivit en hel del sylt för framtida bruk.
Körsbärssylt kan vi använda till vår yoghurt på morgonen eller till exempelvis panacotta.
Vi ser redan nu fram emot höstens desserter med körsbär som en viktig ingrediens.

2 kommentarer:

  1. Hej på er Aptoiser,ca va ?
    Låter jättegott med edra härliga körsbär.
    Även najs med er fina gräsklippare,bra miljötanke där.
    Här i Stockholm regnar det just nu så sommaren känns lite seg.Många verkar drabbade av någon slag vårförkylning.
    Trist eller roligt att ni släppte Cannesfestivalen,hoppas att de positiva händelserna övervägde,nyfiken.
    Ha det gott, Sigge

    SvaraRadera
  2. Hej Sigge,
    Nu har vi ett gott väder i Apt!
    Det är som en svensk sommar när det inte regnar.
    Vi har nu så mycket inlagda körsbär. så att vi klarar oss en lång tid framöver.
    I dag har vi köpt goda aprikoser.
    Vi får se om vi kan komma över en större mängd av dessa för att göra sylt av.
    För övrigt ser vi nu fram emot kommande Jazzdagar här i Apt.
    Lev väl!
    Sten

    SvaraRadera