söndag 29 maj 2011

Den schweiziske mästerkocken monsieur Bruno ger oss ett exklusivt recept på Aubergine.



Den schweiziske mästerkocken monsieur Bruno, som i våras gjorde en blixtvisit hos oss i Apt, har exklusivt för denna blogg givit oss ett recept på Aubergine.
Receptet är mästerligt i all sin enkelhet.
Vi glädjer oss åt detta och hoppas att monsieur Bruno återvänder i höst till oss i Apt.
Vi ser fram mot nya kulinariska läckerheter.
Här kommer monsieur Brunos recept.
"Aubergine Gratiné avec Parmesan et Serano-skinka (4 personer. Ugn:175 grader)".
Skär Auberginen i tunna skivor och pensla med A.O.C. olivolja.
Bryn dem i stekpanna.
Lägg skivorna i en ugnsfast form, riv ett lager parmesan över dem.
Sätt formen i ugnen tills parmesanen smält.
Lägg skinkskivor på auberginen och osten.
Riv ett lager parmesan över.
Bryn 4 skivor surdegsbröd och lägg dem i gratängformen.
Ta ett uppläggningsfat, lägg det på formen och vänd det hela upp och ned.
Dela i fyra "bitar".
Dekorera med sallad eller oliver.
Serveras med ett gott Luberon-vin.
Lycka till! - Apt i april 2011.
Monsieur Bruno.

3 kommentarer:

  1. Alltid roligt när kockmössan kommer på!

    SvaraRadera
  2. Ja, och inte minst när den sitter på en mästare.

    SvaraRadera
  3. Vi har nu helt på egen hand tillagat aubergine med serano-skinka och serverat denna rätt för våra vänner Mme B.L. och Mr E.L. samt Mme I.
    Deras uppskattning av denna maträtt var översvallande.
    "Det var länge sedan, som jag har ätit så gott" var Mr E.L.:s omdöme.

    SvaraRadera