torsdag 23 september 2010

Chateauneuf-du-Pape - vinskörd i september.





Vi beger oss en dag till Chateauneuf-du-Pape för att se när vindruvorna skördas för hand i denna månad.
Vi besöker en av distriktets mest kända producenter - Chateau Mont-Redon.
Här skördar man vinet manuellt; dvs för hand.
Vi besöker också vinslottet och smakar på dess viner som håller en mycket hög klass.
Både de röda och vita vinerna smakar ypperligt.
Vi provsmakar tillsammans med vännen Z.
Sortimentet är ganska omfattande, så vi får finna oss i att använda "spottkopp" när vi testar de olika årgångarna av Chateauneuf-du-Pape Mont-Redon.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag drack faktiskt en flaska Mont-Redon förra veckan hos några vänner i Stockholm. Mycket gott! Då och då dricker vi en Chateauneuf-du-Pape och njuter. Har provat en del hos Munskänkarna. Men att vara på plats som ni - det är naturligtvis ännu roligare. Så lite avundsjuk är jag nog...
    Hans

    SvaraRadera