lördag 5 juni 2010

Solvarma, mörkröda, söta körsbär i Luberondalen.



Vi har plockat och ätit solvarma, mörkröda, söta körsbär hos våra vänner madame och monsieur P i Apt.
De har ett flertal körsbärsträd som dignar av dessa mogna och goda frukter.
Vi har nu skördat några av dessa körsbärsträd efter vår bästa förmåga.
De söta körsbären lägger vi in i eau-de-vie för att vi ska kunna smaka på dessa som en god dessert till kommande vintertid.
Självfallet gör vi också sylt av de röda frukterna.
Vi lägger också in dom i vinäger för att de ska kunna serveras till någon lämplig kötträtt.

2 kommentarer:

  1. Sten ,Gud så gott,vi kände smaken i munnen av de fina bären, mums.

    Sigge och Britt

    SvaraRadera
  2. Men - då skulle ni känna på sylten som blev av körsbären.
    I sylten tillsatte hustrun citronskal, vanilj och cointreau.
    Vi behöver inte säga mer!

    Sten och Agneta

    SvaraRadera