tisdag 8 december 2009

Rosmarinbuskarna blommar - i december månad.



Denna decemberdag har vi upplevt en klarblå ljus himmel.
Solen har värmt oss.
Rosmarinbuskarna blommar.
Blommorna är små, många och vackert blå.
Vi använder rosmarin som krydda till bl a lamm, fläsk och kyckling.
Vi som kommer från norderligare trakter tycker att allt detta i hög grad är förunderligt.

2 kommentarer:

  1. Hej Sten!
    I mitt fönster i köket står det nu en tvåårig rosmarin - liten men i högsta grad användbar till lamm, kyckling m m. För fyra år sedan vandrade jag i södra Luberonbergen i 1,5 meter hög rosmarin och efteråt doftade jag onekligen som en lammstek. Kanske kommer jag att åter vandra där i februari i år, när kölden biter i kinderna här hemma. Och då blommar ju också mimosan i Provence.
    Må väl...
    hälsningar
    Hans L.

    SvaraRadera
  2. Hej Hans,

    Vi tycker att rosmarin är en intressant växt.
    Här nere sägs det att den är bra för minnet.
    Det kan ju vara värdefullt.
    Vi har faktiskt använt kvistar från rosmarinbuskar som grillspett.
    De fungerade alldeles utmärkt!

    Hälsningar
    Sten

    SvaraRadera