söndag 7 september 2008

Tryffel i Provence - värd sin vikt i guld.



Här kan vi se ett område utanför Apt där det växer tryffel.
Vi kan inte se den så lätt, eftersom det är en svamp som bildar fruktkroppar under jordytan.
Den svarta tryffeln kallas ofta för den svarta diamanten.
I Provence är den värd sin vikt i guld.
Snart är det dags för skörd.
Den skördas av känsliga hundar eller tryffelsvin.
Vi ska försöka att komma över några svampar till som vi hoppas ett någorlunda rimligt pris.

2 kommentarer:

  1. Hej Sten ,är det skördetid både för tryffel och vin just nu.
    Ser varmt och skönt ut ,enligt meteo France så är det ca: 30 på dagen.

    Hälsningar Sigge

    SvaraRadera
  2. Hej Sigge,
    Nu är det en perfekt värme i Apt.
    På kvällen är luften varm och frisk.
    Vi får nog vänta ett litet tag till på tryffeln.
    Då får vi kosta på oss en omelett med tryffel.
    Hälsningar
    Sten

    SvaraRadera